- 10 dkg zabpehely
- 20 dkg rétesliszt
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 2 ek méz
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 sütőpor
- 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tejet felforraljuk és a zabpehelyre öntjük. 1/2 órát pihentetjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Ha a zabpehely kihűlt hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport, a fahéjat, a mézet, az olvasztott vajat valamint a sütőporral elkevert lisztet. Ezeket jól összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott lisztezett tepsibe rakjuk a tésztát és jól szétnyomkodjuk. Közepes hőfokon készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése